Nabava pogonskog goriva za plovila za nadzor državne granice na moru – Drugi dodatak Sporazumu

Slika 2021/1/eufondovi.jpg

Svrha ovog projekta je opskrba godišnjom zalihom goriva za plovila tip A i B, s ciljem postizanja pune operativnosti plovila za provedbu nadzora vanjske granice EU na moru

FOTO: Ilustracija

Temeljem projektnog prijedloga "Nabava pogonskog goriva za plovila za nadzor državne granice na moru“, Uprava za europske poslove, međunarodne odnose i fondove Europske unije, Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske sklopili su 12. siječnja 2021. godine, drugi dodatak Sporazumu o izravnoj dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta "Nabava pogonskog goriva za plovila za nadzor državne granice na moru" u okviru Fonda za unutarnju sigurnost, Instrumenta za financijsku potporu u području vanjskih granica i viza.

Sukladno navedenom dodatku Sporazuma, korisnik će projekt izvoditi od III. kvartala 2018. do I. kvartala 2022., dok će se završno izvješćivanje i zatvaranje Projekta provoditi kroz II. kvartal 2022. godine.

Svrha ovog projekta je opskrba godišnjom zalihom goriva za plovila tip A i B, s ciljem postizanja pune operativnosti plovila za provedbu nadzora vanjske granice EU na moru. Realizacijom projekta u značajnoj mjeri postići će se funkcionalnije i učinkovitije nadziranje vanjske granice EU, povećati će se stanje sigurnosti na „plavoj granici" te će se pojačati sposobnost sprječavanja svih oblika prekograničnog kriminaliteta.

Pisane vijesti | Projekti | Međunarodna suradnja