Oštetili državni proračun za više od 35 milijuna kuna

Policijska uprava varaždinska u srpnju je podnijela kaznenu prijavu protiv 52-godišnjaka i 37-godišnjaka, odgovornih osoba u više trgovačkih društava s područja grada Varaždina. Prijava je podignuta zbog kaznenog djela Zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju, poradi neplaćanja obveza u iznosu od gotovo 15 000 000 kuna.

Policijska uprava varaždinska u srpnju je podnijela kaznenu prijavu protiv 52-godišnjaka i 37-godišnjaka, odgovornih osoba u više trgovačkih društava s područja grada Varaždina. Prijava je podignuta zbog kaznenog djela Zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju, poradi neplaćanja obveza u iznosu od gotovo 15 000 000 kuna. Nastavkom kriminalističkog istraživanja u suradnji sa Općinskim državnim odvjetništvom u Varaždinu i poreznom upravom utvrđeno je da su 52-godišnjak i 37-godišnjak počinili više kaznenih djela Zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju jer su kao odgovorne osobe u više poduzeća propustili na više različitih načina, u korist Državnog proračuna i drugih fondova, izvršiti uplatu u iznosu od oko 21 300 000 kuna.

Navedena kaznena djela počinjena su u razdoblju od 2006. do 2010. godine, a za napomenuti je da je kaznena prijava podnijeta i protiv pravnih osoba u kojima su prijavljeni bili odgovorne osobe. Uz kaznenu prijavu za spomenuta kaznena djela, dovedeni su istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu, Stalna služba u Koprivnici, koji je nakon saslušanja 37-godišnjakinju pustio da se brani sa slobode, dok je 52-godišnjaku određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati.

 



Pisane vijesti