Otkriven mladić koji je podmetao požare i širio lažne glasine

Maloljetnik je kazneno prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Vukovaru, zbog počinjenih kaznenih djela Širenje lažnih i uznemirujućih glasina i kaznenog djela Uništenje i oštećenje tuđe stvari.
 

 Foto: PU vukovarsko-srijemska

Jučer, 30. kolovoza, policijski službenici Policijske postaje Vinkovci s ispostavom Markušica, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 16-godišnjim maloljetnikom iz Cerića, kojom prilikom je utvrđeno da je istoga dana u 13.25 sati, sa mobitela, anonimno, namjerno nazvao Policijsku upravu vukovarsko-srijemsku na posebni broj telefona „192“ prijavivši da je ponovno došlo do požara kod 47-godišnjaka u Ceriću, zbog čega su na mjesto događaja upućeni policijski službenici i pripadnici DVD-a Cerić. Izlaskom na mjesto događaja, utvrđeno je da je dojava lažna.

Također, daljnjim istraživanjem utvrđeno je da je isti 16-godišnjak, u tri navrata 27. i 28. kolovoza ove godine, otvorenim plamenom izazvao požar u vrtu obiteljske kuće 47-godišnjeg Cerićanca u kojem je izgorjelo oko 28 tona baliranog sijena i slame, čime je 47-godišnjaku pričinjena materijalna šteta od 30 tisuća kuna.

Maloljetnik je kazneno prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Vukovaru, zbog počinjenih kaznenih djela Širenje lažnih i uznemirujućih glasina i kaznenog djela Uništenje i oštećenje tuđe stvari.



Pisane vijesti