Policijski službenici spasili austrijske jedriličare

Nakon što su policijski službenici utvrdili da nitko od pet osoba, koliko ih je bilo na jedrilici, nema nikakvog pomorskog iskustva, u zavjetrini otoka Mažirine, spustili su gumenjak 

FOTO: Ilustracija

Jučer, 4. rujna oko 21 sat, nakon zaprimljene dojave iz centra u Rijeci, da se u plići Rasohe, nedaleko od Žirja nasukala jedrilica zastave Republike Hrvatske, vlasništvo čarter agencije iz Zadra, policijski službenici Postaje pomorske policije PU šibensko-kninske su po dolasku na mjesto događaja s plovilom „Sveti Nikola Tavelić“ i pored velikih valova i juga u jačanju, nakon nekoliko pokušaja uspjeli dobaciti pandul, na čijem drugom kraju je bio privezan konop za tegljenje. Zbog jakih trzaja jedrilice, koja je kobilicom udarala u podvodne stijene, došlo je do pucanja jarbola i njegova padanja u more, kojom prilikom nije nitko ozlijeđen.

Nakon što su policijski službenici utvrdili da nitko od pet osoba, koliko ih je bilo na jedrilici, nema nikakvog pomorskog iskustva, u zavjetrini otoka Mažirine spustili su gumenjak, kojim su se, uz osvjetljavanje reflektorima sa službenog plovila, približili na nekoliko  metara jedrilici i u dva navrata, uz velike napore, su osobe s jedrilice prevezli na službeno plovilo. Nakon pružene pomoći, utvrđeno je da nitko od njih nije ozlijeđen, te da su svi austrijski  državljani. Pola sata nakon ponoći, policijski službenici su telefonom stupili u kontakt s agentom čarterske agencije, koji j preuzeo danje postupanje oko odsukavanja jedrilice i smještaja članova posade s jedrilice.

Kako su daljnjim postupanjem utvrđeni elementi prekršaja o tome je obaviještena, nadležna, Lučka kapetanija. 



Pisane vijesti