Primopredaja novog policijskog plovila

Dužina novog policijskog plovila je 4,82 metara, pogonjeno je jednim vanbrodskim motorom Yamaha F60, snage 60 KS, 44,1 KW, kojim se može postići maksimalna brzina preko 30 čvorova, pri maksimalnom broju okretaja, dok se ophodna brzina kreće u rasponu od 20 do 25 čvorova. 

Foto:  PP Hrvatska Kostajnica

U utorak, 6. rujna u Hrvatskoj Kostajnici je upriličena primopredaja pneumatskog plovila kojeg je nabavilo Ministarstvo unutarnjih poslova.

Dužina ovog novog policijskog plovila je 4,82 metara, pogonjeno je jednim vanbrodskim motorom Yamaha F60, snage 60 KS, 44,1 KW, kojim se može postići maksimalna brzina preko 30 čvorova, pri maksimalnom broju okretaja, dok se ophodna brzina kreće u rasponu od 20 do 25 čvorova.

Novo plovilo raspoređeno je na korištenje u Policijsku postaju Hrvatska Kostajnica, a prioritetno će služiti za obavljanje poslova nadzora državne granice i kontrole plovidbe na rijeci Uni, što će imati bitnog utjecaja na kvalitetu i učinkovitost rada granične policije.

Osim u nadzoru državne  granice, ova vrsta plovila može se koristiti i u kontrolama s nadležnim inspekcijama i službama, pružanju pomoći, traganju i spašavanju, osiguranjima, preventivnim aktivnostima i drugim policijskim mjerama i radnjama.



Pisane vijesti