Martinčević i Lazić otputovali u mirovnu misiju na Haiti

Danas, 14. rujna u jutarnjim satima iz zagrebačke Zračne luke „Pleso“ u UN-ovu mirovnu misiju MINUSTAH na Haiti otputovali su Damir Martinčević, policijski službenik Uprave za posebne poslove sigurnosti i Saša Lazić, policijski službenik Protueksplozijskog odjela PU zagrebačke

Danas, 14. rujna u jutarnjim satima  iz zagrebačke Zračne luke „Pleso“ u UN-ovu mirovnu misiju MINUSTAH na Haiti otputovali su Damir Martinčević,  policijski službenik Uprave za posebne poslove sigurnosti i Saša Lazić, policijski službenik Protueksplozijskog odjela PU zagrebačke. Obojici policijskih službenika ovo je prva mirovna misija,  a upućuju se na mandat od dvanaest mjeseci. Inače, u spomenutoj mirovnoj misiji trenutačno borave tri policijska službenika MUP-a RH, tako da će njihovim dolaskom na Haiti, hrvatski policijski kontigent brojati ukupno pet policijskih službenika.

Podsjetimo, cilj UN-ove mirovne misije MINUSTAH je  uspostava sigurnosti i stabilnost u zemlji, zaustavljanje nasilja i uspostava  uvjeta za održavanje demokratskih izbora koji su do sad nekoliko puta otkazivani te potpora  aktivnostima vezanim uz zaštitu ljudskih prava. Uloga policije je izgradnja policijskog sustava i rekonstrukcija civilnog društva u zemlji.



Pisane vijesti