Reagiranje MUP-a na izjavu Jadranke Reihl-Kir

Povodom izjave supruge Josipa Reihl-Kira objavljene u Slobodnoj Dalmaciji 2. rujna ove godine, ističemo kako su sve informacije koje se odnose na ubojstvo njenog supruga Josipa Reihla-Kira, pa tako i one koje su u tekstu navedene, pomno provjerene i tom prilikom nije utvrđena osnovana sumnja koja bi Vladimira Šeksa, Branimira Glavaša i pokojnog Gojka Šuška dovodila u vezu s naručivanjem ubojstva.

Povodom izjave supruge Josipa Reihl-Kira objavljene u Slobodnoj Dalmaciji 2. rujna ove godine, ističemo kako su sve informacije koje se odnose na ubojstvo njenog supruga Josipa Reihla-Kira, pa tako i one koje su u tekstu navedene, pomno provjerene i tom prilikom nije utvrđena osnovana sumnja koja bi  Vladimira Šeksa, Branimira Glavaša i pokojnog Gojka Šuška dovodila u vezu s naručivanjem ubojstva.

Također valja napomenuti kako je u tijeku kazneni postupak te kako su informacije o navodnom naručitelju ubojstva iznesene i tijekom sudskog postupka te su kao takve ocijenjene od strane suda. Ne postoji niti jedna informacija niti podatak vezan za ubojstvo Josipa Rihla-Kira koji je poznat policiji, a da nije kriminalistički istražen i dostavljen nadležnom državnom odvjetništvu. Stoga odbacujemo tvrdnje da nije ništa učinjeno i da nema političke volje da se razjasne svi detalji ubojstva Josipa Reihla-Kira.



Pisane vijesti