U Pleternici "Manje oružja, manje tragedija"

Foto: PU požeško-slavonska

Nažalost, svakodnevno smo svjedoci posljedica za koje je glavni krivac oružje i eksplozivna sredstva, ali i činjenice da su građani još uvijek u posjedu ilegalnog oružja koje dovodi do najtragičnijih posljedica. Da bi se izbjegle takve nesreće, MUP i program Ujedinjenih naroda za razvoj u RH uz financijsku potporu Europske unije, regionalnog projekta SEESAC (potpora aktivnostima kontrole oružja na području zapadnog Balkana) akcijom "Manje oružja -manje tragedija" žele potaknuti sve građane na dragovoljnu predaju oružja, a akcija se trenutno provodi na području Policijske uprave požeško-slavonske. 

U subotu, 24. rujna, provodila se u Pleternici,  te su građani na info štandu mogli saznati sve što ih zanima vezano za predaju nepovlasnog oružja i streljiva.

U samo dva sata od građana je preuzeto sedam ručnih bombi M-75, šest ručnih bombi M-50, četiri komada topničkog streljiva 20 mm i jedan 25mm, te deset komada streljiva 12,7 mm. Također je jedan građanin predao oko 2 kg privrednog eksploziva (vitezit).

Završna manifestacija održat će se 29. rujna u Požegi, na Trgu Svetog Trojstva od 10 do 12 sati.



Pisane vijesti