Otvoren 10. jubilarni sajam zaštite osoba i imovine - Interprotex

Danas je na Zagrebačkom velesajmu otvoren sajam ZG7 – Zagrebački poslovni tjedan, koji se održava od27.-30. rujna 2011. ZG7 – Zagrebački poslovni tjedan jedini je specijalizirani bienalni sajam zaštite u zemlji koji okuplja tvrtke s područja zaštite osoba i imovine. Pod zajedničkim nazivom sajma ZG7 – Zagrebački poslovni tjedan, predstavljaju se tri sajamska projekta Interprotex, Emat, Energetika.
 

Danas je na Zagrebačkom velesajmu otvoren sajam  ZG7 – Zagrebački poslovni tjedan, koji se održava od 27. do 30. rujna 2011.  ZG7 – Zagrebački poslovni tjedan jedini je specijalizirani bienalni sajam zaštite u zemlji koji okuplja tvrtke s područja zaštite osoba i imovine. Pod zajedničkim nazivom sajma  ZG7 – Zagrebački poslovni tjedan, predstavljaju se tri sajamska projekta Interprotex, Emat, Energetika.

Ovogodišnji INTERPROTEX je jubilarni 10. sajam koji se održava pod visokim pokroviteljstvom našeg Ministarstva. Ove godine po prvi puta sajam je pripreman zajedno sa 6. međunarodnim sajmom zaštite okoliša, ekotehnologija i komunalne opreme EMAT te 9. međunarodnim sajmom energetike i elektronike ENERGETIKA.

Svečano otvorenje sajmova održalo se danas 27. rujna 2011. u 11,00 sati u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma. Interprotex se održava u paviljonu 8A,  Zagrebačkog velesajma gdje je, uz ostale poslovne subjekte, svoje preventivne projekte i zaštitnu tehniku i opremu predstavio MUP. Obzirom da je tema ovogodišnjeg Interprotexa Urbana sigurnost,  PU vukovarsko-srijemska, PU splitsko-dalmatinska, PU krapinsko-zagorska, PU varaždinska, PU zagrebačka te Odjel za prevenciju Ravnateljstva policije upoznat će sudionike sajma sa svojim radom i aktivnostima upravo u području urbane sigurnosti. Pored prezentacije najnovijih dostignuća, cilj sajma je ujediniti na jednom mjestu sve grupacije ove gospodarske grane i osigurati komunikaciju posjetitelja, institucija i predstavnika zakonodavnih tijela u zemlji i regiji.

Hrvatski ceh zaštitara, tradicionalni partner sajma osobitu pažnju posvetit će pripremi kvalitetnih stručnih i znanstvenih skupova na kojima će biti obrađene aktualne zaštitarske teme na nacionalnoj i međunarodnoj razini. U sklopu toga Hrvatski ceh zaštitara na dan otvorenja sajma organizira Okrugli stol na temu: "Privatna zaštita u RH", na kojemu će uz predstavnike Hrvatskog ceha zaštitara, HUP-a Udruge zaštitarske djelatnosti, HGK-Udruženja istražnih i zaštitnih djelatnosti zaštitarskih tvrtki, sudjelovati i predstavnik MUP-a, načelnik Odjela za odnose s javnošću Krunoslav Borovec.

Na sajmu će u sklopu održavanja 1. regionalnog foruma o urbanoj sigurnosti u organizaciji Udruge hrvatskih menadžera sigurnosti,uz ugledne goste i predavače iz institucija EU, sudjelovati više od 200 predstavnika koji upravljaju procesima urbane sigurnosti, pa tako i predstavnici policije koji se bave prevencijom kriminaliteta. Na otvorenju I. regionalnog foruma sudjelovati će zamjenik glavnog ravnatelja policije Dražen Vitez.



Pisane vijesti