Obilježavanje Dana policije u PU sisačko-moslavačkoj

Foto:  PU sisačko-moslavačka

U utorak, 27. rujna u ovoj Policijskoj upravi je upriličeno obilježavanje Dana policije i proslava nebeskog zaštitnika hrvatskih policajaca svetoga Mihaela.

Obilježavanje je započelo u jutarnjim satima okupljanjem uzvanika u prostorijama Interventne jedinice policije u Sisku gdje je načelnik policijske uprave Marko Rašić, s članovima svog kolegija i načelnicima policijskih postaja, upriličio svečani domjenak i primio goste.

Uz članove obitelji poginulih i preminulih policajaca Policijske uprave sisačko-moslavačke, nazočni su bili: predsjednik Županijske skupštine Željko Kardaš, zamjenici županice Mira Harcet i Milan Oblaković, predsjednik Županijskog suda u Sisku Ivan Veršić, predstavnici službi i tijela s kojima policija surađuje, gradonačelnici gradova, načelnici općina, predstavnici hrvatske vojske i svećenstva, kao i članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Nazočnima su se prigodnim govorima obratili načelnik PU Marko Rašić i predsjednik Županijske skupštine Željko Kardaš te je uslijedio domjenak.

Ovom je prigodom načelnik Rašić uručio pohvalnice djelatnicima koji su se iskazali visokom profesionalnošću, što je pridonijelo podizanju ugleda ove Policijske uprave i polučilo dobre rezultate rada, pa su tako ove godine pohvalnicu primili:

 

Anđelka Zbačnik, voditeljica ekonomata Odjela pravnih, financijskih i tehničkih poslova

Željko Banović, policijski službenik za obradu kriminaliteta PP Gvozd

Tomislav Križanić, policijski službenik Odjela kriminalističke policije

Zoran Blažeković, šef smjene PP Kutina

Marijan Kardaš, pomoćnik načelnika za policiju PP Sisak

Dražen Pavičić, pomoćnik načelnika za graničnu kontrolu PP Hrvatska Kostajnica

Karlo Prpić i Milan Tomljenović, vođe sektora Postaje prometne policije Sisak

Policijski službenici Interventne jedinice policije: Robert Malnar, Igor Burić, Goran Brlek i Ivica Žinić

Grupa policijskih službenika iz PP Sisak: Sanja Maček - Petrović, Safet Kadić, Dražen Turk, Draško Klišanin, Nikolina Žugaj

 

Potom su izaslanstva ispred središnjeg križa na gradskom groblju Viktorovac u Sisku položila vijence i zapalila svijeće, a vojno-redarstveni kapelan don Milenko Majić predvodio je prigodnu molitvu.

Svečano obilježavanje Dana policije završilo je svetom misom koju je za sve poginule i preminule policajce u sisačkoj katedrali Uzvišenja Svetog Križa predvodio sisački biskup, mons. dr. Vlado Košić.