PPrP Karlovac akcijom "Dana otvorenih vrata" obilježio Dan policije

Foto: PPrP Karlovac

Povodom obilježavanja Dana policije i akcije Postaje prometne policije Karlovac Dan otvorenih vrata, postaju su u petak, 30.rujna posjetila djeca karlovačkog vrtića Grabrik, učenici prvog razreda Osnovne škole Draganić i učenici od prvog do četvrtog razreda Područne škole Mrzljaki.
Tijekom svog posjeta stotinjak djece i učenika upoznalo se s radnim prostorijama, vozilima, opremom i tehnikom kojom se prometna policija koristi u svakodnevnom radu. Posebna atrakcija bio je Qen, policijski pas za otkrivanje droga.
U ovu akciju uključio se i Autoklub Karlovac, čiji predstavnik je djeci podijelio prigodan promotivno-edukativni materijal.
Policijski službenik za preventivu u cestovnom prometu održao je sat prometne edukacije za sve učenike na temu sigurnog kretanja pješaka i biciklista u prometu, a u sklopu provođenja preventivne akcije Poštujte naše znakove učenicima je uručen edukativni materijal koji su osigurali Ministarstvo unutarnjih poslova, Postaja prometne policije Karlovac, Hrvatski autoklub i Karlovačka županija.