Promocija filma ''Policija u zajednici''

U četvrtak, 29. rujna na Dan policije, u 10 sati u kinu ''Valli'' u Puli održana je promocija dokumentarnog filma ''Policija u zajednici'', nastalog u suradnji Doma za djecu i mlađe punoljetne osobe Pula te Policijske uprave istarske.

U četvrtak,  29. rujna na Dan policije, u 10 sati u kinu ''Valli'' u Puli održana je promocija dokumentarnog filma ''Policija u zajednici'', nastalog u suradnji Doma za djecu i mlađe punoljetne osobe Pula te Policijske uprave istarske.

Odsjek za prevenciju Policijske uprave istarske ostao je iznenađen ovog proljeća pozivom na suradnju odgajatelja Doma za djecu i mlađe punoljetne osobe Pula, g. Damjana Bistričića,  za snimanje dokumentarnog filma radnog naziva ''Policija u zajednici''. Nakon nekoliko održanih susreta i pribavljenih suglasnosti Ministarstva unutarnjih poslova, ''pao'' je i prvi kadar dokumentarnog filma.

Film prikazuje stvarnu situaciju koju je doživjela štićenica Doma za djecu i mlađe punoljetne osobe Pula. Naime, ona je kako bi prikupila novac za drogu ukrala laptop iz Doma i dala ga dileru droge. Očekivano, kako bi bio pozitivna poruka svoj djeci, film ima sretan završetak: prijatelj djevojčice sve to vidi i prijavljuje ''svom'' kontakt policajcu. Slijede scene uhićenja dilera, pronalaženja droge službenim policijskim psom ''Rana'' te vraćanje djevojčice svom starom društvu.

Snimanje i montiranje filma obavili su štićenici Doma, uzrasta od 5. do 8. razreda osnovne škole, dok su se kao glumci pojavila djeca iz OŠ ''Veruda'' , uz suglasnosti svojih roditelja. Policijski službenici Policijske postaje Pula odigrali su veliku ulogu u cjelokupnom filmu, budući je kontakt policajac Mirsad Zahirović, koji je i u stvarnosti kontakt policajac na kontaktnom rajonu na kojem se Dom nalazi, okosnica filma, dok su ''diler'', policijska službenica koja zaprima dojavu u dežurstvu i policijske službenice koje su izvršile uhićenje, također policijski službenici Policijske postaje Pula.

Jučerašnjoj promociji filma nazočili su djeca i odgajatelji Doma, nastavnici, učenici i ''glumci'' iz OŠ ''Veruda'' te policijski službenici koji su glumili u dokumentarcu. Štićenicima Doma za djecu i mlađe punoljetne osobe, Odsjek za prevenciju Policijske uprave istarske poklonio je prigodne poklone. Kroz snimanje filma razvila se izvrsna suradnja s Domom, a djeca nisu mogla policiji pokloniti bolji dar za njihov Dan.



Pisane vijesti