Primopredaja donirane informatičke opreme za ICP

Foto: PU karlovačka

Jučer, 10. listopada u Informativnom centru za prevenciju Policijske uprave karlovačke u Karlovcu, Trg Petra Zrinskog 3, Savezno Ministarstvo unutarnjih poslova SR Njemačke Informativnom centru za prevenciju doniralo je informatičku opremu u vrijednosti oko sedam tisuća eura. Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Savezno Ministarstvo unutarnjih poslova SR Njemačke duži niz godina provode brojne zajedničke projekte, a jedan od njih je i projekt Izgradnja i razvoj prevencije kriminaliteta u okviru kojeg je donirana i ova informatička oprema.
Uz predstavnike Policijske uprave karlovačke i Ministarstva unutarnjih poslova na čelu s načelnikom Odjela za prevenciju Matom Blažanovićem, svečanoj primopredaji nazočili su predstavnici Savezne pokrajine Baden-Württenberg predvođeni gradonačelnikom Grada Buchena Rolandom Burgerom, kao i gradonačelnik Grada Karlovca Damir Jelić
U svom pozdravnom obraćanju načelnik Policijske uprave karlovačke Josip Ćelić istaknuo je da će ova donacija informatičke opreme zasigurno doprinijeti poboljšanju kvalitete usluge koju policija pruža građanima u području prevencije i edukacije.