Obilježen dan suzbijanja trgovanja ljudima

Europska komisija je još 2007. godine po prvi puta proglasila Europski dan suzbijanja trgovanja ljudima koji se obilježava 18. listopada diljem Europe i svijeta. Proglašavanje i obilježavanje Europskog dana suzbijanja trgovanja ljudima trebao bi predstavljati važan korak u prevenciji i borbi protiv trgovanja ljudima te je važan korak u podizanju svijesti javnosti o tom fenomenu koji predstavlja jedan od najtežih oblika kršenja ljudskih prava.

Europska komisija je još 2007. godine po prvi puta proglasila Europski dan suzbijanja trgovanja ljudima koji se obilježava  18. listopada diljem Europe i svijeta. Proglašavanje i obilježavanje Europskog dana suzbijanja trgovanja ljudima trebao bi predstavljati važan korak u prevenciji i borbi protiv trgovanja ljudima te je važan korak u podizanju svijesti javnosti o tom fenomenu koji predstavlja jedan od najtežih oblika kršenja ljudskih prava.

Povodom obilježavanja EU dana suzbijanja trgovanja ljudima u Republici Hrvatskoj Ured za ljudska prava Vlade RH organizirao je javno događanje dana  15. listopada 2011.g. na Cvjetnom trgu u Zagrebu, gdje su organizacije civilnog društva kao i sva državna  tijela uključena u borbu protiv trgovanja ljudima prezentirali svoje projekte i aktivnosti na području suzbijanja trgovanja ljudima.

Na navedenom događanju aktivno su sudjelovali i predstavnici MUP-a RH, g. Koštić Zlatko (Ured glavnog ravnatelja policije), Katrin Gluić, (Uprava kriminalistčke policije), Lidija Pentavec, (Uprava za granicu) te policijska službenica PUZ-a, Maja Pažanin, koji su zainteresiranim građanima približili način borbe protiv fenomena trgovanja ljudima.



Pisane vijesti