Otkriven provalnik u vikendice

Provedenim kriminalističkim istraživanjima nad 26-godišnjakom s područja općine Popovače, policijski službenici Policijske postaje Kutina utvrdili su da je u kolovozu ove godine na području Popovače, u mjestima Gornja Gračenica i Voloder počinio dvije teške krađe provaljivanjem u vikend kuće, iz kojih je ukrao nekoliko butelja vina, kuhinjski element, plinsku bocu i razne sitne stvari. Ukradene stvari od njega su oduzete i vraćene vlasnicima

Provedenim kriminalističkim istraživanjima nad 26-godišnjakom s područja općine Popovače, policijski službenici Policijske postaje Kutina utvrdili su da je u kolovozu ove godine na području Popovače, u mjestima Gornja Gračenica i Voloder počinio dvije teške krađe provaljivanjem u vikend kuće, iz kojih je ukrao nekoliko butelja vina, kuhinjski element, plinsku bocu i razne sitne stvari. Ukradene stvari od njega su oduzete i vraćene vlasnicima.

Tijekom istraživanja također je utvrđeno da je osumnjičeni u Gornjoj Gračenici 26. rujna iz otvorene vikendice 65-godišnjeg Siščanina ukrao novčanik u kojem su se uz osobne dokumente i novac nalazile i bankovne kartice te je sutradan, 27. rujna na bankomatu u Kutini s računa 65-godišnjaka podigao 5 tisuća kuna. Na taj je način uz krađu počinio i kazneno djelo računalne prijevare.

Zbog opisanih kaznenih djela osumnjičeni je jučer, 20. listopada doveden općinskoj državnoj odvjetnici u Kutini, koja ga je nakon saslušanja pustila na slobodu.



Pisane vijesti