Teška prometna nesreća kod Rogovića

Jedna je osoba poginula, a četiri su teško ozlijeđene u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 19,40 sati na autocesti B-8 kod čvora Rogovići.

Foto: Ilustracija 

Jedna je osoba poginula, a četiri su teško ozlijeđene u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 19,40 sati na autocesti B-8 kod čvora Rogovići.

Nesreća se dogodila kada je 27-godišnjak iz Rijeke, upravljajući vozilom marke Citroen C4, riječkih registracijskih oznaka iz smjera Pule prema tunelu Učka, dolaskom na nadvožnjak, u dugom zavoju u desno, zbog neprilagođene brzine kretanja, izgubio nadzor nad vozilom. Nakon što je u zanošenju prešao na suprotnu kolničku traku, Citroen se ponovno vratio na desnu prometnu traku, gdje je udario u betonski rubnjak, a potom se odbio i ponovno prešao u lijevu traku. U tom je trenutku iz suprotnog smjera naišlo vozilo marke Renault Scenic, pulskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 42-godišnjak iz Žminja te je došlo do frontalnog sudara dvaju automobila.

U prometnoj nesreći smrtno je stradao 51-godišnjak iz Rovinja, suputnik iz Renaulta, dok su oba vozača i još 2 suputnika iz vozila pulskih registracijskih oznaka, 49-godišnjak iz Rovinja i 49-godišnjak iz Zagreba, zbog zadobivenih ozljeda prebačeni u pulsku Opću bolnicu, gdje je utvrđeno kako su sva četvorica teško ozlijeđeni.

Tijelo preminulog prevezeno je na Odjel patologije Opće bolnice Pula radi obavljanja obdukcije, a protiv 27-godišnjeg Riječanina slijedi podnošenje kaznene prijave zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće.

Na samoj petlji Rogović promet je bio u prekidu od 19,42 do 1,22 sata, dok je ostatak dionice B-8 bio prohodan, odnosno promet se preusmjeravao preko ulaznih i izlaznih traka u oba smjera.



Pisane vijesti