Svetkovina Svih svetih i blagdan Dušnog dana

Foto: ilustracija

Povodom nadolazeće svetkovine Svih svetih i blagdana Dušnog dana očekuje se veći broj sudionika u cestovnom prometu koji će se svojim vozilima kretati posebno prilaznim cestama prema grobljima, poradi obilaska počivališta svojih najmilijih.
Stoga molimo građane da prema mogućnostima izbjegavaju dolazak vozilom u neposrednu blizinu groblja, posebno ukoliko na tom prostoru nema više predviđenih mjesta za parkiranje, a u slučaju da to ipak moraju učiniti, svoja vozila neka parkiraju na propisan način i to na predviđenim mjestima za parkiranje kako ne bi ometali druge sudionike u prometu.
Kako bi se osigurala prometna protočnost, prometom će tih dana upravljati policijski službenici koji će i nadzirati poštivanje prometnih propisa, pa se vozači mole da se pridržavaju uputa i naredbi policijskih službenika.
Da bi izbjegli probleme vezane uz prometne gužve i parkiranje, za dolazak na gradska groblja građanima se preporučuje da dođu pješice ili da koriste organiziran javni gradski prijevoz.
Kako bi građani tijekom ovih dana do nadolazeće svetkovine Svih svetih izbjegli mogućnost da postanu žrtve krađa iz osobnih automobila parkiranih u blizini mjesnih groblja koja građani intenzivno obilaze u cilju njihovog uređenja, molimo vas da na naše sljedeće savjete putem svojih medija prenesete građanima:

  • pratite kretanje sumnjivih osoba u blizini parkirališta i o tome odmah obavijestite policiju
  • sva vrata osobnog automobila i poklopac prtljažnika uvijek zaključavajte
  • ne ostavljajte vozilo na mračnom ili pustom mjestu dulje vrijeme bez nadzora
  • zatvarajte prozore
  • ne ostavljajte vrijedne predmete na vidnom mjestu u vozilu


Nadamo se da će građani ove naše savjete uvažiti i da ćemo njihovom savjesnošću i našim angažmanom uspjeti odvratiti kradljivca od svoje namjere.