Posada P-113 spasila pet brodolomaca

Noćas oko 1,40 sati policija je zaprimila dojavu Nacionalne središnjice za traganje i spašavanje u moru da je zapadno od otoka Suska potonulo plovilo te da se nekoliko osoba nalazi u moru.  

FOTO: Ilustracija

Noćas oko 1,40 sati policija je zaprimila dojavu Nacionalne središnjice za traganje i spašavanje u moru da je zapadno od otoka Suska potonulo plovilo te da se nekoliko osoba nalazi u  moru. Odmah po dojavi na mjesto događaja upućena je posada policijskog plovila P-113 Postaje pomorske policije. Oko 2,15 sati na oko pola nautičke milje od početno dojavljene pozicije, na predjelu Nova Seka, začuli su glasno dozivanje te u moru uočili pet osoba koje su se plutale držeći se za bokobrane. Zatečene osobe odmah su spasili iz mora, te im dali suhu odjeću i utoplili ih.  Radi se o petorici muškaraca s  pulskog područja, starosti 50 do 64 godine. Spašeni članovi posade pulskog plovila srećom nisu ozlijeđeni. Tijekom spašavanja na moru je bila umjerena do jaka bura s valovima.

Prema prvim saznanjima do potonuća plovila (pulskih registarskih oznaka, dužine 9 metara u vlasništvu  64-godišnjaka iz Pule)  došlo je uslijed prodora mora u unutrašnjost plovila. Plovilo se nalazi na oko 30 do 40 metara dubine te će narednih dana biti organizirano vađenje plovila iz mora.

U ovom događaju nije bilo onečišćenja mora.



Pisane vijesti