Krivotvorenje isprave i računalna prijevara

Osumnjičeni je pribavio tri krivotvorene kreditne kartice koje je upotrijebio za kupnju putem internet stranica oštećenih poduzeća. Potpisujući se lažnim imenima, robu je preuzimao na adresama u Sesvetama. 

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta PU zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjim muškarcem zbog osnovane sumnje da je počinio više kaznenih djela krivotvorenja isprava i računalne prijevare na štetu dvaju poduzeća iz Zagreba i jednog iz Ivanić Grada. 

Osumnjičeni je pribavio tri krivotvorene kreditne kartice koje je upotrijebio od 16. do 31. listopada 2011. za kupnju putem internet stranica oštećenih poduzeća. Potpisujući se lažnim imenima, robu je preuzimao na adresama u Sesvetama. Sveukupna šteta iznosi 13 019 kuna. Temeljem naloga Županijskog suda u pretrazi stana i prostorija kojima se osumnjičeni koristi pronađeni su predmeti koji potječu iz počinjenih kaznenih djela.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a Općinskom državnom odvjetništvu dostavljena je kaznena prijava.



Pisane vijesti