Lažno prijavljivanje kaznenog djela

Trgovkinja je 31. listopada zadržala dnevni utržak u iznosu većem od 5 tisuća kuna, a policiji prijavila provalu. No, policija je kod nje pronašla novac te podnosi kaznenu prijavu za navedena kaznena djela. 
 

Foto: Ilustracija

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad djelatnicom trgovine s područja Općine Semeljci osnovano se sumnja da je počinila kaznena djela pronevjere i lažnog prijavljivanja kaznenog djela. Naime, 18-godišnja trgovkinja je 31. listopada zadržala dnevni utržak u iznosu većem od 5 tisuća kuna, a policiji prijavila provalu. No, policija je kod nje pronašla novac te podnosi kaznenu prijavu za navedena kaznena djela. 

Provedenim kriminalističkim istraživanjima utvrđeno da je i 62-godišnji djelatnik tvrtke iz Općine Bizovac počinio ista kaznena djela. Muškarac je bio zadužen za prodaju lož ulja u krugu tvrtke, te je unazad dva mjeseca novac od prodaje zadržavao za sebe. U noćnim satima 28. listopada, provalio je u spremnike za gorivo, čime je oštetio tvrtku za oko 48 tisuća kuna. Idućeg je jutra prijavio policiji provalu.  



Pisane vijesti