Jačanje suradnje u slučajevima trgovanja ljudima

Danas je u gradu Nikoziji na Cipru započela transnacionalna radionica u organizaciji i pod financijskim pokroviteljstvom ICMPD-a, odnosno Međunarodnog centra za razvoj migracijske politike u sklopu projekta "Jačanje transnacionalne suradnje u slučajevima trgovanja ljudima u JI Europi - TRM II". 

Foto: IOM

Danas je u gradu Nikoziji na Cipru započela transnacionalna radionica u organizaciji i pod financijskim pokroviteljstvom ICMPD-a, odnosno Međunarodnog centra za razvoj migracijske politike u sklopu projekta "Jačanje transnacionalne suradnje u slučajevima trgovanja ljudima u JI Europi - TRM II".

Uz hrvatsko izaslanstvo, kojeg čine Luka Mađerić - nacionalni koordinator za suzbijanje trgovanja ljudima iz Ureda za ljudska prava Vlade RH, Katrin Gluić - koordinatorica za suzbijanje trgovanja ljudima Ministarstva unutarnjih poslova RH i policijska službenica PNUSKOK-a, te Selma Golubović iz hrvatskog Crvenog križa, na radionici sudjeluju i predstavnici relevantnih institucija iz Bugarske, Rumunjske, Moldavije i Crne Gore, te predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova Cipra i njihove nevladine organizacije KISA.

Cilj radionice je upoznavanje sudionika iz jugoistočne Europe s postojećim mehanizmima suzbijanja trgovanja ljudima, omogućiti bolju razmjenu informacija i dobre prakse između zemalja koje sudjeluju u Projektu i relevantnih institucija sa Cipra. 

Također su najavljene i daljnje projektne aktivnosti, odnosno održavanje radionice u Beogradu u prosincu ove godine, i konferencija povodom završetka Projekta u veljači iduće godine u Bukureštu u Rumunjskoj.



Pisane vijesti