U deset dana dvaput vozio prebrzo, drugi put izazvao nesreću

Nesreća se dogodila kada je 23-godišnjak, upravljajući vozilom marke BMW, ulaskom u blag i pregledan zavoj u lijevo, zbog neprilagođene brzine kretanja, izgubio nadzor nad vozilom.  

Foto: Ilustracija 

Jučer se oko 19,10 sati na županijskoj cesti Buje – Novigrad dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom. Nesreća se dogodila kada je 23-godišnjak s područja Buja, upravljajući vozilom marke BMW, pulskih registarskih oznaka, iz smjera Brtonigle prema državnoj cesti br. 300 (Umag – Buje), ulaskom u blag i pregledan zavoj u lijevo, zbog neprilagođene brzine kretanja, izgubio nadzor nad vozilom. Uslijed zanošenja, BMW je prešao na suprotnu prometnu traku i zadnjim dijelom udario u lijevi bočni dio automobila Ford, pulskih registarskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 49-godišnjak iz Novigrada. Nakon što je udario u Ford, BMW je nastavio sa zanošenjem, a potom sletio s ceste na zemljanu površinu i zaustavio se u kanalu. U nesreći  nitko nije ozlijeđen, a materijalna šteta nastala na vozilima procjenjuje se na oko 30 tisuća kuna.

Oba vozača su alkotestirana te je utvrđeno kako je 23-godišnjak upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 0,42 g/kg, dok je kod 49-godišnjaka test bio negativan. Zanimljivo je da su 27. listopada oko 17,35 sati policijski službenici Policijske postaje Buje 23-godišnjaka zaustavili na toj istoj cesti zbog prebrze vožnje. Naime, mladić se na dijelu ceste, gdje je ograničenje brzine kretanja 60 km/h, kretao BMW-om brzinom od 116 km/h.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv 23-godišnjaka slijedi podnošenje optužnog prijedloga.  

Policijska uprava istarska još jednom upozorava vozače kako je uz alkohol, brzina jedan od osnovnih uzroka prometnih nesreća, pogotovo onih s najtežim posljedicama.

Stoga apeliramo na vozače da prilagode brzinu kretanja vozila stanju i uvjetima na kolniku, te da poštuju propisana ograničenja brzine kretanja.



Pisane vijesti