Kod 47-godišnjaka pronađena droga, oružje i streljivo

Službeni pas Ajax detektirao je zelenu biljnu materiju karakterističnu za opojnu drogu marihuanu, a slijedom čega je pronađeno i oduzeto ukupno 224.4 grama bruto težine opojne droge marihuana i dvije stabljike indijske konoplje „Cannabis sativa“. Osim toga, ovom prilikom su pronađene i oduzete dvije puške sa 103 komada pripadajućeg streljiva, 300 grama vojnog eksploziva, 5 komada dinamita za gospodarsku uporabu i rasprskavajuće vatreno oružje, koje je osumnjičeni neovlašteno posjedovao.
 

Foto: Ilustracija

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem u Odjelu kriminalističke policije PU šibensko-kninske, nad 47-godišnjakom iz Piramatovaca utvrđena je osnovana sumnja da je počinio kaznena djela neovlaštenog posjeda i proizvodnje opojne droge nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih tvari.

Temeljem ranije prikupljenih saznanja, po nalogu Županijskog suda u Šibeniku pretražena je obiteljska kuća osumnjičenog, gdje je službeni pas Ajax detektirao zelenu biljnu materiju karakterističnu za opojnu drogu marihuanu, a slijedom čega je pronađeno i oduzeto ukupno 224.4 grama bruto težine opojne droge marihuana i dvije stabljike indijske konoplje „Cannabis sativa“. Osim toga, ovom prilikom su pronađene i oduzete dvije puške sa 103 komada pripadajućeg streljiva, 300 grama vojnog eksploziva, 5 komada dinamita za gospodarsku uporabu i rasprskavajuće vatreno oružje, koje je osumnjičeni neovlašteno posjedovao.

Protiv osumnjičenog će nadležnom Državnom odvjetništvu biti podnijeta kaznena prijava zbog kaznenih djela za koja je osumnjičen. 



Pisane vijesti