“Dani tehničke ispravnosti vozila 2011“

Ministarstvo unutarnjih poslova, kao jedan od nositelja preventivnih aktivnosti u prometu kojima se želi povećati stupanj tehničke ispravnosti vozila na cestama Republike Hrvatske, u suradnji s Centrom za vozila Hrvatske, Hrvatskim autoklubom i stanicama za tehničke preglede provesti će preventivnu akciju “Dani tehničke ispravnosti vozila 2011“

Ministarstvo unutarnjih poslova, kao jedan od nositelja preventivnih aktivnosti u prometu kojima se želi povećati stupanj tehničke ispravnosti vozila na cestama Republike Hrvatske, u suradnji s Centrom za vozila Hrvatske, Hrvatskim autoklubom i stanicama za tehničke preglede provesti će preventivnu akciju “Dani tehničke ispravnosti vozila 2011“.

Akcija će biti provedena u razdoblju od 21. do 26. studenog u svim stanicama za tehnički pregled vozila te prije svega ima preventivni karakter i sastoji se od besplatnog pregleda vozila, čime se vozače želi potaknuti da kontroliraju ispravnost svojih vozila radi sigurnog sudjelovanja u prometu, a ponajviše zbog izbjegavanja prometnih nesreća uzrokovanih upravo tehničkom neispravnošću vozila.

Akcija je u potpunosti dragovoljna i težište joj je na pružanju savjetodavne i tehničke pomoći stručnih osoba s ciljem uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na vozilu.

Neposredno prije i u dane trajanja ove akcije policijski službenici će na području cijele policijske uprave prilikom kontrole i nadzora prometa pojačano poticati vozače na besplatne tehničke preglede vozila.