Oštetili državni proračun

Temeljem zahtjeva Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu, policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakinjom, kao odgovornom osobom javne ustanove u gradu Varaždinu, te utvrdili da postoji osnovana sumnja da je od početka 2007. do  

Temeljem zahtjeva Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu, policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakinjom, kao odgovornom osobom javne ustanove u gradu Varaždinu, te utvrdili da postoji osnovana sumnja da je  od početka 2007. do sredine  lipnja 2011. godine propustila evidentirati, obračunati, prijaviti i platiti porezna davanja i doprinose prema fondovima u iznosu od oko 1.606.000 kuna, čime je za navedeni iznos oštetila sredstva Državnog proračuna.

Isto tako je utvrđeno da su troje zaposlenika javne ustanove starosti 40, 36 i 28 godina pribavljanjem fiktivnih ugovora o djelu pomagali navedenoj u izvršenju kaznenog djela.

Protiv 44-godišnjakinje je podnijeta kaznena prijava za kazneno djelo zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju iz članka 292. stavak 2, a protiv ostalo troje navedenih za pomaganje u izvršenju istog kaznenog djela. Također je za isto kazneno djelo prijavljena i javna ustanova vezano uz članak 3. Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela.

Nadalje je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je 52-godišnjak kao odgovorna osoba trgovačkog društva koje djeluje u sklopu gore navedene javne ustanove, od 1. siječnja do 30. lipnja 2007. godine propustio evidentirati, obračunati, prijaviti i platiti porezna davanja i obvezatne doprinose prema fondovima u iznosu od oko 102.500 kuna, čime je oštećen Državni proračun.

Protiv njega je podnijeta kaznena prijava za kazneno djelo zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju iz članka 292. stavak 2. Kaznenog zakona, kao i protiv trgovačkog društva vezano uz Zakon o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela.



Pisane vijesti