Svečana primopredaja tehničke opreme graničnoj policiji RH

Danas je u Ravnateljstvu policije Mup RH održano svečano potpisivanje Ugovora o darivanju tehničke opreme hrvatskoj graničnoj policiji.

Nakon održane dvodnevne regionalne konferencije njemačkih časnika za vezu u Zagrebu kojoj su prisustvovali visoki čelnici Savezne policije SR Njemačke sa svojim suradnicima, danas je u Ravnateljstvu policije Mup RH održana svečana primopredaja o darivanju tehničke opreme hrvatskoj graničnoj policiji. Potpisivanju darovnice ispred Savezne policije SR Njemačke, pristupio je gospodin Eckehart Wache, ravnatelj Uprave za međunarodne odnose i europsku suradnju, a ispred granične policije RH, gospodin Nikola Milina, načelnik Uprave za granicu.

Gospodin Eckehart Wache izrazio je zadovoljstvo ponovnim susretom. Istaknuvši da je ovaj ponovni susret plod uspješne dugogodišnje suradnje Savezne policije SR Njemačke sa Hrvatskom policijom, a koja je započela prije deset godina potpisivanjem Protokola o pružanju pomoći u obuci i obrazovanju i tehničkom opremanju granične policije. Također je naglasio da visok stupanj ozbiljnosti kao i visok standard hrvatske policije dokazuje koliko je unesen doprinos zajedničke suradnje koja je rezultirala razvoju hrvatske policije, te u svom uvjerenju iskazuje da se Hrvatska policija razvila u velikoj mjeri, i da je postala ravnopravni partner Saveznoj policiji SR Njemačke.

Gospodin Nikola Milina, načelnik uprave za granicu iskazao je zahvalu u ime Ministarstva unutarnjih poslova i svoje osobno, te ponosno istaknuo sveukupna postignuća hrvatske granične policije u procesu pristupanja EU. Naglasio je, da je strateška, odnosno partnerska podrška njemačke policije sagradila značajne temelje i pratila razvitak hrvatske policije. Rekavši da je napravljen impozantni pomak u tehnološkom razvoju granične policije. Izrazio je uvjerenje za nastavak daljnje zajedničke suradnje po ulasku u Schengen i zajedničko partnerstvo u provedbi projekata u zemljama regije. Svečanoj primopredaji također su nazočili zamjenik Veleposlanika SR Njemačke u Republici Hrvatskoj, gospodin Valentin Gescher, te njemački časnik za vezu u Republici Hrvatskoj, gospodin Ringo Kutz, kao i ostali predstavnici Uprave za granicu Ravnateljstva policije i Ureda glavnog ravnatelja policije. U okviru današnjeg čina primopredaje svečano je uručen uređaj DOKUBOX za kontrolu autentičnosti dokumenata te 40 povečala REGULA za kontrolu dokumenata koja će uz postojeća stručna znanja i iskustva službenika granične policije, pridonijeti učinkovitosti u suzbijanju kriminaliteta vezanog uz krivotvorenje putnih isprava. Po završetku svečane primopredaje, načelnik uprave za granicu Nikola Milina uručio je gospodinu Eckehartu Wacheu Plaketu Ministarstva unutarnjih poslova RH.



Pisane vijesti