Josipović odlikovao policajce

Povodom obilježavanja 20. godišnjice pada Vukovara i 20. godišnjice žrtve i stradanja u obrani Domovine, predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović odlikovao je "Redom kneza Domagoja s ogrlicom" međimurske i varaždinske policajce, pripadnike Zasebne policijske postrojbe, kojI su sudjelovali u obrani Vukovara i Borova Naselja 

Foto: PU međimurska 

Povodom obilježavanja 20. godišnjice pada Vukovara i 20. godišnjice žrtve i stradanja u obrani Domovine, predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović odlikovao je "Redom kneza Domagoja s ogrlicom" međimurske i varaždinske policajce, pripadnike Zasebne policijske postrojbe, kojI su sudjelovali u obrani Vukovara i Borova Naselja.

- Pripadnici Zasebne postrojbe dali su značajan obol u obrani herojskog grada Vukovara. Tamo je otišlo 58 djelatnika Policijske uprave  međimurske i u neravnopravnim borbama s mnogo nadmoćnijim neprijateljem sudjelovali su u obrani sve do pada Vukovara. Poginulo je 10 djelatnika, dok se još jedan vodi kao nestali - rekao je zapovjednik postrojbe Antun Novak.

U povodu obilježavanja dvadesete godišnjice žrtve i stradanja u obrani domovine izdana je i monografija „Vukowaraždin1991“, u kojoj je opisano sve što su međimurski i varaždinski policajci prolazili - od odlaska na ratište, kroz teške borbe, boravak u srpskim koncentracijskim logorima, do razmjene zarobljenika i kasnije identifikacije poginulih kolega.



Pisane vijesti