Razbijen dilerski lanac

Jučer su, policijski službenici Odsjeka kriminaliteta droga PU zadarske, dovršili višemjesečno kriminalističko istraživanje nad četiri osobe sa zadarskog i splitskog područja, koje se sumnjiči da su preprodavali sintetičku drogu amfetamin i ecstasy na području Zadra i Splita, a tijekom kojeg je zaplijenjeno ukupno 2 610 grama sintetičke droge amfetamin, 994 tableta sintetičke droge MDMA i 1,5 grama 

Jučer su, policijski službenici Odsjeka kriminaliteta droga PU zadarske, dovršili višemjesečno kriminalističko istraživanje nad četiri osobe sa zadarskog i splitskog područja, koje se sumnjiči da su preprodavali sintetičku drogu amfetamin i ecstasy na području Zadra i Splita, a tijekom kojeg je zaplijenjeno ukupno 2 610 grama sintetičke droge amfetamin, 994 tableta sintetičke droge MDMA i  1,5 grama opojne droge marihuana. Vrijednost zasplijenjene droge procjenjuje se na preko 300.000 kuna.

Tako su, 8. kolovoza 2011. godine, u 23 sata u Šopotu, policijski službenici PU zadarske zaustavili automobil Renault kojim je upravljao 29-godišnjak iz Splita, kojom prilikom su u automobilu pronađena 4 pakiranja sintetičke droge amfetamin u količini od 2 596,3 grama. Sumnja se da je tu drogu 35-godišnjak iz Splita nabavio radi preprodaje na splitskom tržištu i ustupio je 36-godišnjaku iz Kaštela, radi daljnje distribucije, a koji je angažirao 29-godišnjeg kurira.

U nastavku istraživanja, jučer je u Pakoštanima, pretražena kuća u kojoj boravi 35-godišnjak, a kod kojeg je pronađeno 980 tableta ecstasiya i 1,5 g marihuane te pištolj, streljivo i digitalna vaga. Pretražena je i kuća koju koristi 34-godišnjak sa biogradskog područja, kod kojeg je pronađeno 23 grama amfetamina i 14 tableta ectasiya.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 35, 36 i 34-godišnjak će, tijekom današnjeg dana, biti privedeni Županijaskom državnom odvjetniku na ispitivanje, uz kaznenu prijavu zbog kaznenog djela Zlouporabe opojnih droga.



Pisane vijesti