Protuzakoniti lov

Osnovano se sumnja da su njih petorica odstrijelili dvije srne i jednog srndaća, koje su zatim međusobno razdijelili. Materijalna šteta cijeni se na oko deset tisuća kuna.
 

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Zlatar Bistrica dovršili su kriminalističko istraživanje nad petoricom hrvatskih državljana (1955., 1986., 1972., 1992. i 1993.) s područja Budinščine, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonitog lova. Naime, osnovano se sumnja da su njih petorica, 23. studenog 2011. godine od 8.30 do 16 sati na području Budinščine, u šumi u mjestu Pokojec, u lovištu kojim gospodari lovačko društvo iz Budinščine, iz vatrenog oružja odstrijelili dvije srne i jednog srndaća, koje su zatim međusobno razdijelili. Materijalna šteta cijeni se na oko deset tisuća kuna.

Nadalje, temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu, izvršene su pretrage kuća, vozila i drugih prostorija u kojima prebivaju ili ih koriste navedeni, kojom prilikom je kod 56-godišnjaka pronađeno oko 7 kilograma smrznutog mesa srneće divljači, 14 komada streljiva i tri lovačke patrone, kod 25-godišnjaka lovačka puška  call. 16 mm, zatim lovačka puška nepoznate marke, koje je nepovlasno posjedovao, te oko 13 kilograma mesa srneće divljači, dok je kod hrvatskog državljanina (1993.) pronađeno 6 kilograma mesa srneće divljači.

Pronađeni predmeti su oduzeti, a protiv osumnjičenih je podnijeta kaznena prijava ODO-u u Zlataru, dok je protiv hrvatskog državljanina (1993.) podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Zlataru. Također, protiv 56-godišnjaka i 25-godišnjaka slijede optužni prijedlozi zbog prekršaja iz Zakona o oružju.



Pisane vijesti