Policija utvrdila identitet

Dana 11. travnja 2011. u šumi u mjestu mjestu Otrić ( područje zadarske Policijske uprave) pronađeno je obješeno mrtvo tijelo nepoznatog muškarca. Tijekom očevida kod osobe nisu pronađeni dokumenti koji bi ukazivali na identitet, te nije bilo moguće bilo izvršiti identifikaciju. Očevidom i kasnijom obdukcijom utvrđeno je da je uzrok smrti vješanje, odnosno da je osoba počinila samoubojstvo.

S obzirom na  napise i interes medija vezano za samoubojstvo, Igora Benete dajemo sljedeće priopćenje:

Dana 11. travnja 2011. u šumi u mjestu mjestu Otrić ( područje zadarske Policijske uprave) pronađeno je obješeno mrtvo tijelo  nepoznatog muškarca. Tijekom očevida kod osobe nisu pronađeni dokumenti koji bi ukazivali na identitet, te nije bilo  moguće bilo izvršiti identifikaciju. Očevidom i kasnijom obdukcijom utvrđeno je da je uzrok smrti vješanje, odnosno da je osoba počinila samoubojstvo.

Tijekom obdukcije izuzeti su uzorci potrebni za provođenje DNA vještačenja s ciljem identifikacije, a koji uzorci su dostavljeni u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“. Tamo  je 17. svibnja utvrđen DNA profil  muške osobe koji se pretragom kroz DNA bazu centra nije podudarao s ostalim profilima u bazi.

Daljnjim operativnim radom policijskih službenika utvrđeno je postojanje osnova sumnje da bi se moglo raditi ti Igoru Beneti, te je izuzet nesporni uzorak krvi člana obitelji.

Uzorak je 25.studenog 2011. dostavljen u  Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“, gdje je sljedećeg dana nakon provedenog komparativnog vještačenja utvrđeno da se radi o mrtvom tijelu Igora Benete.   



Pisane vijesti