Zabilježeno na granici

Na graničnom prijelazu Pasjak na izlasku iz Hrvatske kod 55-godišnjeg državljanina Francuske pronašli su devet komada neprijavljenih lovnih ptica (šljuke i kamenjarke).  

FOTO: Ilustracija 

Policijski službenici Policijske postaje Rupa u večernjim satima 25. studenog u blizini graničnog prijelaza Pasjak spriječili su šestoricu državljana Afganistana u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice. Utvrđeno je kako u Republici Hrvatskoj borave u statusu tražitelja azila. Protiv počinitelja slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu, dok se postupak sukladno odredbama Zakona o azilu nastavlja. 

Istog dana, u jutarnjim satima djelatnici granične policije zajedno s carinskim službenicima na graničnom prijelazu Pasjak na izlasku iz Republike Hrvatske kod 55-godišnjeg državljanina Francuske pronašli su devet komada neprijavljenih lovnih ptica (šljuke i kamenjarke). Ptice su pronađene u osobnom vozila Mitsubishi pajero u prijenosnom hladnjaku, te su ih oduzeli carinski službenici, a 55-godišnjak je prijavljen radi počinjenja prekršaja iz domene Carinskog zakona.



Pisane vijesti