Nesvakidašnja prijevara

Osumnjičeni su uvjeravali oštećene maloljetnike kako postoji zlatar sa strojem koji skenira i kopira zlato tako da u stroj stavi zlato, te potom napravi identičan nakit koristeći samo manji postotak zlata, dok je ostatak bakrena legura.  

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Zaprešić dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom 18-godišnjaka zbog osnova sumnje da su zajedno počinili kaznena djela prijevare na štetu četiri maloljetnika i iznude na štetu dvojice maloljetnika, dok je jedan od njih sam počinio kazneno djelo prijevare na štetu jednog maloljetnika.

Osumnjičeni su od rujna ove godine uvjeravali oštećene maloljetnike kako postoji zlatar sa strojem koji skenira i kopira zlato tako da u stroj stavi zlato, te potom napravi identičan nakit koristeći samo manji postotak zlata, dok je ostatak bakrena legura. Orginalni nakit su im potom obećali vratili, a za prodan novoizrađeni dati proviziju.

Protiv osumnjičenih će se redovnim putem podnijeti Posebno izvješće kao nadopuna kaznenih prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu za mladež.



Pisane vijesti