Zaplijenjeno 7,5 kilograma marihuane

Vrijednost zaplijenjene droge cijeni se na 140 tisuća kuna, dok bi u uličnoj preprodaji dostigla i znatno viši iznos.

 

Foto: PU zagrebačka

U četvrtak, 1. prosinca, policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave zagrebačke dovršili su tri kriminalistička istraživanja nad dva hrvatska državljana (25 i 22 godine), te jednim crnogorskim državljaninom (35 godina), kojom prigodom je zaplijenjeno ukupno 7,5 kilograma droge marihuana.

Kao najznačajnije izdvajamo kriminalističko istraživanje nad crnogorskim državljaninom kojeg su u srijedu, 30. studenog na autocesti A3 kod naplatne postaje Ivanja Reka, prilikom redovne kontrole, zaustavili policijski službenici Ravnateljstva policije, Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice. Zbog pozitivne reakcije službenog psa za detekciju droga na prisutnost droga, obavljena je pretraga vozila kojim je upravljao, te je u posebno prepravljenom spremniku za gorivo pronađeno 6 416 grama marihuane, pakirane u 12 paketa.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 35-godišnji crnogorski državljanin na za sada neutvrđen način nabavljao veće količine marihuane koju je iz Bosne i Hercegovine prokrijumčario u Republiku Hrvatsku radi  daljnje preprodaje.

U preostala dva kriminalistička istraživanja od 25-godišnjeg je osumnjičenika oduzeto 345 grama marihuane, a od 22-godišnjaka 900 grama marihuane.

Sva trojica osumnjičenika privedena su u pritvorsku policijsku jedinicu, dok su kaznene prijave zbog preprodaje droga podnijete nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu.

Vrijednost  zaplijenjene droge cijeni se na 140 tisuća kuna, dok bi u uličnoj preprodaji dostigla i znatno viši iznos.



Pisane vijesti