Jačanje suradnje u slučajevima žrtava trgovanja ljudima

Danas je u Beogradu započela međunarodna radionica u sklopu regionalnog projekta pod nazivom „Jačanje transnacionalne suradnje u slučajevima žrtava trgovanja ljudima u JI Europi (TRM-II)", u kojem uz Republiku Hrvatsku sudjeluju predstavnici Bosne  

Danas je u Beogradu započela međunarodna radionica u sklopu regionalnog projekta pod nazivom „Jačanje transnacionalne suradnje u slučajevima žrtava trgovanja ljudima u JI Europi (TRM-II)", u kojem uz Republiku Hrvatsku sudjeluju predstavnici Bosne i Hercegovine, Bugarske, Makedonije, Crne Gore i Srbije.  Hrvatsku delegaciju čine: Katrin Gluić (MUP-a RH), Maja Bukša (Ured za ljudska prava Vlade RH), Selma Golubović (Hrvatski Crveni križ) i Đurđica Kolarec (Centar za žene žrtve rata-ROSA). 

Projekt predstavlja nastavak „TRM projekta-Program podrške razvoja transnacionalnih referalnih mehanizama za žrtve trgovanja ljudima u JI Europi“, provedenog u Hrvatskoj od 2006. do 2009. godine. Cilj ove radionice je nastavak jačanja transnacionalne suradnje na operativnoj razini između sudionika zemalja koje sudjeluju unutar navedenog projekta, kao i nastavak rasprave sudionika proizašle iz ranije održanih radionica u svezi izrade Obrasca za evidenciju slučajeva identificiranih žrtava trgovanja ljudima. Sve to je u cilju pružanja adekvatne pomoći, potpore i zaštite žrtvama, koji bi nadležnim institucijama unutar zemalja porijekla, tranzita i krajnje destinacije omogućio bolju i kvalitetniju razmjenu podataka.



Pisane vijesti