Obilježena godišnjica pogibije Željka Murka

Foto: PU međimurska 

Danas, 10. veljače, svečano je obilježena godišnjica tragične pogibije djelatnika Policijske uprave međimurske ŽELJKA MURKA, koji je prije devet godina izgubio život obavljajući dužnost kao pripadnik Policijske uprave međimurske pri potrazi za pljačkašem Varaždinske banke u Nedelišću.

Uz Spomen ploču na mjestu pogibije u Gornjem Kuršancu, predstavnici postaje Prometne policije Čakovec i članovi njegove obitelji, položili su vijenac i upalili svijeće.

Na Gradskom groblju u Čakovcu, na grob Željka Murka, vijence i svijeće položile su delegacija Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Policijske uprave međimurske, Međimurske županije, Grada Čakovca, te članovi obitelji poginulog policajca.

Vijenci i svijeće položeni su i uz Spomen ploču na Društvenom domu u Mihovljanu. Potom je održan komemorativni skup na kojem su evocirane uspomene i sjećanja na poginulog policajca Željka Murka. Sin, Fran Murk, izmamio je suze i pobudio je osjećaje pročitavši pjesmu Željka Krznarića "Moj otac". Zamjenik župana Međimurske županije Matija Posavec uz prigodne riječi djeci poginulog policajca uručio je novčani poklon.

Prethodno, jučer, u okviru obilježavanja pogibije dragog nam kolege u sportskoj dvorani Policijske uprave održan je tradicionalni malonogometni turnir "Željko Murk". U natjecanju ustrojstvenih jedinica Policijske uprave međimurske i MO Mihovljan, učestvovalo je desetak ekipa.

U finalnoj utakmici pobjednički pehar osvojila je ekipa Postaje prometne policije Čakovec, pobijedivši ekipu Policijske postaje Štrigova, a kojoj je pobjednički pehar uručio načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač.