Preko vidovnjaštva do pokušaja razbojništva

Prvoosumnjičeni je maskiran ušao u stan i pištoljem zaprijetio oštećenoj, gdje je došlo do naguravanja. Pedesetosomogodišnja žena je teško ozlijeđena, a njezin 81-godišnji suprug lakše.  

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta PUZ-a dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri muškarca (1963., 1966. i 1981.) zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela poticanja na razbojništvo, razbojništva u pokušaju, pomaganja u izvršenju razbojništva i teške tjelesne ozljede.

Drugoosumnjičeni je, pružajući usluge vidovnjaštva, stupio u kontakt s oštećenom 58-godišnjom gospođom i tijekom dva mjeseca telefonskih razgovora stekao uvid u njezino financijsko stanje i adresu stanovanja. Zatim se s prvoosumnjičenim dogovorio o samom kaznenom djelu, dok je trećeosumnjičeni prvoosumnjičenom muškarcu pomogao pri pripremi razbojništva.

Pokušaj se dogodio 12. siječnja oko 11 sati u stanu u Bernardijevoj ulici. Prvoosumnjičeni je maskiran ušao u stan i pištoljem zaprijetio oštećenoj, gdje je došlo do naguravanja. Pedesetosomogodišnja žena je teško ozlijeđena, a njezin 81-godišnji suprug lakše. Zbog galame prvoosumnjičeni je odustao od namjere da ukrade novac i otišao.

Nakon dovršenog krim istraživanja, sva trojica osumnjičenih muškaraca predana su Pritvorskom nadzorniku.



Pisane vijesti