Uhvaćen: Vozio 245 km/h i požurivao vozilo ispred sebe

Vozač jeuzastopnim paljenjem dugih svjetala zahtjevao da mu se vozač automobila ispred njega makne s kolničke trake ili da ubrza vožnju, a nakon što je automobil pretekao s desne strane, naglo je usporavao isto vozilo tako da je vozilo moralo smanjiti brzinu na 30 km/h. 
 

Foto: Ilustracija

U subotu, 25. veljače u 00.08 sati  na autocesti A-3 Zagreb - Lipovac, kod odmorišta Rastovica, policijski službenici posade „presretača“ u prekoračenju brzine zatekli su 42-godišnjeg hrvatskog državljanina. Naime, on je upravljao automobilom Audi A-6 bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka, brzinom od 245 km/h. Na tom mjestu najveća dozvoljena brzina kretanja vozila je 100 km/h. 

Tom prilikom 42-godišnji vozač, uzastopnim paljenjem dugih svjetala zahtjevao je da mu se vozač automobila ispred njega makne s kolničke trake ili da ubrza vožnju, a nakon što je automobil pretekao s desne strane, naglo je usporavao isto vozilo tako da je vozilo moralo smanjiti brzinu na 30 km/h. 

Protiv 42-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Lužana, Prekršajnom sudu u Županji, podneseno je izvješće o počinjenom prekršaju iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama  i to radi prekoračenja brzine, požurivanja vozača ispred sebe, preticanja s desne strane i naglog kočenja bez razloga.



Pisane vijesti