Dvije šumske krađe

Posjekao je i ukrao ukupno 18,35 prostornih metara hrasta, johe, graba i jasena. Dio drva je pronađen u njegovom dvorištu i oduzet, a prema odštetnom zahtjevu oštećene šumarije šteta nastala ovom krađom iznosi 14 tisuća kuna. 

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Pu sisačko-moslavačke su provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 49-godišnjim muškarcem iz Donje Gračenice, općina Popovača, utvrdili da je početkom godine u šumi na području Donje Gračenice posjekao i ukrao ukupno 18,35 prostornih metara hrasta, johe, graba i jasena. Dio drva je pronađen u njegovom dvorištu i oduzet, a prema odštetnom zahtjevu oštećene šumarije šteta nastala ovom krađom iznosi 14 tisuća kuna. Nakon dovršenog istraživanja osumnjičeni je kazneno prijavljen. 

Krađa drva, ali po nepoznatom počinitelju, zabilježena je i u mjestu Ponikvari, općina Topusko. Naime, od početka ovog mjeseca nepoznati počinitelj je u šumi vlasništvo 73-godišnje žene posjekao i ukrao 40-ak stabala. Policija je protiv nepoznatog podnijela kaznenu prijavu zbog krađe te se poduzimaju daljnje mjere traganja za njim.



Pisane vijesti