Knjige izmamile osmijehe i u Krapinskim Toplicama

FOTO: PU Krapinsko-zagorska

Danas, 16. ožujka, Zaklada policijske solidarnosti darovala je Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice 128 knjiga i slikovnica, koje je ravnatelju bolnice doc. dr. sc. Dušku Cerovec u ime Zaklade i MUP-a uručio zamjenik ministra unutarnjih poslova Evelin Tonković.

Evelin Tonković, zamjenik ministra unutarnjih poslova, Dubravko Novak, upravitelj Zaklade policijske solidarnosti, te tajnica Zaklade Helena Biočić podijelili su slikovnice i knjige djeci koja su na liječenju u bolnici i pohađaju školu, te im na taj način uljepšali i olakšali neophodan boravak u bolničkim sobama.

- Ovo što danas poklanjamo samo je jedan mali znak pažnje i dokaz da hrvatska policija misli i na najmlađe. Nadamo se da će ove slikovnice djeci koja svoje dane moraju provoditi u bolnici uljepšati njihov boravak ovdje i da će ih razveseliti. Mi im želimo da što prije ozdrave - rekao je zamjenik ministra MUP-a Tonković prilikom uručivanja donacije ravnatelju bolnice dr. Dušku Cerovcu.

Ravnatelj se zahvalio na plemenitom činu i dodao - Te će slikovnice dobro doći djeci, pogotovo onoj koja su vezana uz bolničke krevete. U današnjoj situaciji svaka je donacija dobrodošla i nama mnogo znači – i potom zamjeniku ministra Tonkoviću uručio i Zahvalnicu.

Inače, Zaklada policijske solidarnosti osnovana je krajem 2005. godine s ciljem promicanja humanitarnog djelovanja i potpore policijskim službenicima MUP-a RH, te pružanja pomoći prilikom svih oblika stradavanja i ugrožavanja socijalnog položaja policijskih službenika i članova njihove uže obitelji.

- U akciji "Knjigama do osmijeha" dobili smo 24 tisuće knjiga i slikovnica za djecu. Određeni broj smo podijelili kolegama koja imaju djecu, a dio slikovnica dijelimo po ustanovama u kojima ona borave. Tako smo nakon bolnica u Vukovaru, Vinkovcima i Puli, vrtića u Slunju i Udruge Korak iz Karlovca, na preporuku načelnika PU krapinsko - zagorske Željka Cujzeka sa zadovoljstvom stigli i u Krapinske Toplice. Vjerujem da će im ovaj skroman poklon vratiti osmijeh na lice i učiniti ugodnijim boravak u bolnici - zaključio je upravitelj Zaklade Dubravko Novak.

Nakon primopredaje donacije, svi su se uputili u obilazak Dječjeg odjela bolnice, gdje su djeca koja su na liječenju i pohađaju školu pri Specijalnoj bolnici pripremila i prigodan program, te su im nakon toga i uručene knjige.



Pisane vijesti