Ozlijeđen u eksploziji tromblona

Prilikom čišćenja zemljišta između Sarvaša i Bijelog Brda jučer, 19. ožujka oko 13.30 sati, u eksploziji je ozlijeđen 39-godišnjak.

Prilikom čišćenja zemljišta između Sarvaša i Bijelog Brda jučer, 19. ožujka oko 13.30 sati, u eksploziji je ozlijeđen 39-godišnjak. Naime, stradali je zajedno s još dva muškarca krčio zemljište te nakon toga zapalio odrezane grane voćaka kojom prilikom je eksplodirala tromblonska mina. Ozlijeđenome je pomoć pružena u KBC Osijek kojom prilikom su mu utvrđene lake tjelesne ozljede. Obavljenim očevidom utvrđeno je da je vatra aktivirala tromblonsku minu koja je eksplodirala.  

Istoga dana oko 9.50 sati na polju u blizini Čepina pronađene su dvije odbačene ručne bombe M-75 i više komada streljiva, a oko 17.30 sati kod Tenje je pronađen odbačeni tromblon na njivi te su također kod Tenje u kanalu pronađena i četiri odbačena raketna bacača  tzv. „zolje“.  Za napomenuti je kako je istoga dana oko 16 sati i u Kneževim Vinogradima pronađena bomba. Naime, 40-godišnjak je odvozio fekalije s više lokacija te je tom prilikom pronašao jednu ručnu bombu M-75. Sva pronađena ubojita sredstva izuzeta su od policijskih službenika Protueksplozijskog odsjeka Policijske uprave osječko-baranjske te će naknadno biti uništena.

Upozoravamo
 

Ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte na otvorenom prostoru u prirodi! Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi.

Podsjećamo vas da je u tijeku akcija „Manje oružja - manje tragedija“ te da vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.  

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.



Pisane vijesti