Pronalazak neeksplodiranih ubojitih sredstava

Jučer, 19. ožujka, policijski službenici Policijske postaje Donja Stubica zaprimili su dojavu da su u mjestu Krušljevo Selo, djelatnici vodovoda prilikom popravka i saniranja kvara u šahtu pronašli zelenu vojnu torbu u kojoj su se nalazile bombe i eksplozivna sredstava.

Jučer, 19. ožujka, policijski službenici Policijske postaje Donja Stubica  zaprimili su dojavu da su u mjestu Krušljevo Selo, djelatnici vodovoda prilikom popravka i saniranja kvara u šahtu pronašli zelenu vojnu torbu u kojoj su se nalazile bombe i eksplozivna sredstava.

Odmah nakon zaprimanja dojave na mjesto događaja upućeni su policijski službenici Policijske uprave krapinsko-zagorske. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu utvrdio je da se u torbi nalazi: 280 komada streljiva raznog kalibra, tri ručne bombe, 300 grama TNT-a, 500 grama dopunskog barutnog punjenja, dva komada barutnog punjenja, detonirajući štapin, dva komada kemijskih upaljača, četiri komada protuzrakoplovnog streljiva, tri komada lovačkog streljiva, pet komada detonatorskih kapisla, dva komada "EDK-a", te metar sporogorećeg štapina.

Sva eksplozivna sredstva policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu je izuzeo i pohranio do uništenja.

Još jednom pozivamo sve građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja-manje tragedija“, te da mogu anonimno, bez ikakvih sankcija vratiti sve vrste oružja, eksplozivnih tvari i naprava, kako na taj način ne bi ugrožavali sebe niti druge građane, bacanjem takvih stvari u prirodu ili kante i kontejnere za smeće.

Riješite se oružja bez sankcija i učinite Vaš dom sigurnijim!



Pisane vijesti