Zlouporaba opojnih droga

U petak, 23. ožujka, policijski službenici Odjela kriminaliteta droga PU zagrebačke su dovršili višemjesečno kriminalističko istraživanje koje je provedeno u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Zagrebu, Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i Upravom kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske tijekom kojeg su uhićena 4 hrvatska državljanina starosti od 31 do 46 godina zbog sumnje da su sudjelovali u preprodaji većih količina droge heroin i kokain na ilegalnom zagrebačkom tržištu, s time da se jedan od osumnjičenika sumnjiči i za nabavu i preprodaju većih količina oružja.

U petak, 23. ožujka, policijski službenici Odjela kriminaliteta droga PU zagrebačke dovršili su  višemjesečno kriminalističko istraživanje koje je provedeno u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Zagrebu, Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i Upravom kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske.  Tijekom istrage uhićena su  4 hrvatska državljanina starosti od 31 do 46 godina zbog sumnje da su sudjelovali u preprodaji većih količina droge heroin i kokain na ilegalnom zagrebačkom tržištu, s time da se jedan od osumnjičenika sumnjiči i za nabavu i preprodaju većih količina oružja.

Tijekom ovog kriminalističkog istraživanja zaplijenjeno je ukupno 900 grama heroina, 110 grama kokaina, automatski pištolj škorpion, 2 pištolja, 3 ručne bombe i nešto manje od 400 komada streljiva raznog kalibra. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su osumnjičenici starosti 42 i 46 godina od prosinca 2011. godine radi preprodaje vršili nabavku većih količina droga heroin i kokain, time da su drogu heroin nabavljali na području Banja Luke, a drogu kokain od 31-godišnjeg osumnjičenika iz Velike Gorice. Drogu su prodavali većem broju osoba sa zagrebačkog područja, među njima i 33-godišnjaku koji je pak vršio daljnju distribuciju droge. Osim za zlouporabu droga 46-godišnjak je osumnjičen i za neovlašteno posjedovanje i prodaju oružja koje je također nabavljao na području Bosne i Hercegovine. Protiv osumnjičenika podnijete su kaznene prijave zbog zlouporabe droga, a protiv 46-godišnjaka i za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih tvari te su privedeni pritvorskom nadzorniku u pritvorsku policijsku jedinicu. Policijski službenici Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske na banjalučkom su području uhitili 5 osoba koje se sumnjiče da su dobavljale drogu heroin i oružje za 42-godišnjeg i 46-godišnjeg osumnjičenika. Jedna je osoba od ranije evidentirana zbog zlouporabe droga, a ukupna vrijednost zaplijenjene droge i oružja cijeni se na 250 000 kuna.



Pisane vijesti