Požar iz BiH se proširio u Hrvatsku

Nepoznati počinitelj je na području BiH izazvao požar koji se tijekom petka i subote, 23. i 24. ožujka, uslijed vjetra preko državne granice proširio na područje općine Dvor 

Nepoznati počinitelj je na području BiH izazvao požar koji se tijekom petka i subote, 23. i 24. ožujka, uslijed vjetra preko državne granice proširio na područje općine Dvor u Hrvatskoj te u dubini od četiri kilometara u mjestu Ljubina opožario površinu od oko 1 x 1,5 kilometara suhe trave i niskog raslinja. Požar, koji je zaprijetio i obiteljskim kućama, u subotu su oko ponoći ugasili vatrogasci DVD-a Dvor, Divuša i Rujevac.

Temeljem naloga Županijskog državnog odvjetništva u nedjelju u prijepodnevnim satima je obavljen očevid kojim je utvrđeno da se požar proširio s području BiH te da je u njemu izgorjelo osam drvenih devastiranih gospodarskih objekata, a djelomično su izgorjela dva gospodarska objekta te krovište zidane obiteljske kuće čiji su vlasnici nepoznati.

Protiv nepoznatog počinitelja je podnesena kaznena prijava zbog dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, a o požaru je obaviještena i Jedinica granične policije BiH radi provođenja izvida i prikupljanja saznanja o ovom kaznenom djelu.



Pisane vijesti