Ministar Ostojić posjetio Međimursku županiju

Foto: PU međimurska

Danas, 28. ožujka u sklopu službenog posjeta Međimurskoj županiji, ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić boravio je u radnom posjetu Policijskoj upravi međimurskoj. U pratnji svojih suradnika:  pomoćnice ministra Ines Krajčak, tajnika Kabineta ministra Vlade Dominića i v.d. glavnog ravnatelja policije Dražena Viteza  nazočio je kolegiju načelnika PU međimurske.

Tijekom kolegija, načelnik PU međimurske Ivan Sokač,  njegov zamjenik, kao i načelnici odjela Policijske uprave, ministra Ostojića i njegove suradnike upoznali su s rezultatima rada ove PU te s problemima s kojima se njezini djelatnici susreću u svom radu. Zaključeno je da je stanje sigurnosti u Međimurskoj županiji povoljno te da nisu zabilježena teža kaznena djela koja bi izazvala veću uznemirenost građana.

Nakon što je upoznat sa situacijom, ministar Ostojić prisutnim načelnicima poručio je da će u svom radu prije svega inzistirati na striktnom poštivanju zakonskih odredbi. Nadalje, od  djelatnika je zatražio maksimalni angažman i profesionalan rad, prije svega u zaštiti života i imovine građana, kao i očuvanje ugleda Ministarstva unutarnjih poslova.

Nakon održanog kolegija, ministar i njegovi suradnici, u pratnji načelnika PU i njegovog zamjenika, uputili su se u prostorije Međimurske županije, gdje ih je dočekao župan županije Međimurske gosp. Ivan Perhoč. U radnom djelu posjeta razgovaralo se o stanju sigurnosti u županiji te je, između ostalog,  istaknut značaj preventivnih programa koje Policijska uprava provodi u suradnji s jedinicama lokalne samouprave. Također,  dogovoreno je formiranje Vijeća za prevenciju na razini Međimurske županije kao i formiranje Zaklade iz koje bi se financirale preventivne aktivnosti policije. Time bi se postigao još jedan veliki iskorak u podizanju još većeg stupnja sigurnosti na području županije, zaključeno je na sastanku.

Nakon sastanka,  ministar Ostojić posjetio je tvrtku „Čateks“ u Čakovcu, gdje je razgledao proizvodne pogone  te se susreo sa članovima Uprave spomenute tvrtke. Dio proizvodnih programa tvrtke namijenjen je za opremanje hrvatske policije, a ovaj posjet zasigurno će doprinijeti i daljnjoj poslovnoj suradnji.