Na GP Macelj spriječeno krijumčarenje

U frižideru prekrivenom putnim torbama i prtljagom policijski i carinski službenici su pronašli 47-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je izbjegavao graničnu kontrolu.

Foto: PU krapinsko-zagorska

U petak, 30. ožujka, u 13.45 sati na Međunarodni granični prijelaz Macelj u namjeri ulaska u Republiku Hrvatsku kombi vozilom njemačkih nacionalnih oznaka pristupio je 39-godišnji hrvatski državljanin. Graničnom kontrolom vozila policijski i carinski službenici su u teretnom dijelu kombi vozila u frižideru prekrivenom putnim torbama i prtljagom pronašli 47-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je izbjegavao graničnu kontrolu. 

Pregledom vozila i osoba pronađeni su i razni medaljoni i kovanice, razni brendirani odjevni predmeti, razni nakit, oprema za jedrilicu, poštanske marke i više od sto tisuća eura. Isto tako, prilikom pregleda vozila pronađeni su krivotvoreni osobni dokumenti: putna isprava, osobna isprava i vozačka dozvola Republike Bugarske. 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv 47-godišnjeg hrvatskog državljanina podnijeta je kaznena prijava ODO-u u Zlataru, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenja isprava opisano u članku 311. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona. 



Pisane vijesti