Križevci: Radni sastanak AMK - a Križevci, motociklista i predstavnika policije

 Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U ponedjeljak, 2. travnja, u suradnji s AMK Križevci održan je radni sastanak s članovima motociklističkog kluba na kojemu su bili nazočni tajnik rečenog kluba g. Stjepan Peršin, Načelnik Policijske postaje Križevci, g. Abel Car, policijski službenik za prometnu preventivu Željko Kemenović i 10 članova rečenog kluba. 

Na sastanku je prezentirano stanje sigurnosti u cestovnom prometu na području  Policijske uprave koprivničko - Križevačke a posebno na području Policijske postaje Križevci s akcentom na sudjelovanje rečenih vrsta vozila u prometu. 

Izlaganje je bilo popraćeno grafikonima i fotografijama a također  su navedeni i primjeri bezobzirnog kršenja prometnih propisa, posebice vožnje na stražnjem kotaču, skidanje ruku s upravljača, prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, nenošenje zaštitne kacige i dr. 

Skrenuta je pozornost i na pravne posljedice pravomoćne osude za određene prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te na  članak 308. st. 2 KZ-a, koji se odnosi na Izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude. 

Na kraju je zaključeno da svi sudionici sastanka teže  što manjem broju prometnih nesreća kao i  stradavanjima u istima a svojim ponašanjem će pozitivno djelovati na ostale vozače u cilju poštivanja prometnih propisa.