Razriješeno 45 kaznenih djela zlouporabe opojnih droga

Foto: PU karlovačka

Policijski službenici Policijske uprave karlovačke u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke i Županijskim državnim odvjetništvom u Karlovcu dovršili su opsežno i dugotrajno kriminalističko istraživanje vezano za 45 kaznenih djela zlouporabe opojnih droga i jedno kazneno djelo krađe.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su 12 hrvatskih državljana s područja Karlovca i Zagreba, stari između 23 i 32 godine, tijekom mjeseca veljače, ožujka, travnja i svibnja ove godine posjedovali, nabavljali, nudili na prodaju i prodavali više vrsta droge na širem području Karlovca i Zagreba. Tijekom ovog kriminalističkog istraživanja od osumnjičenih osoba oduzeto je: 10,6 grama droge MDMA, 76,5 grama amfetamina, četiri tablete, jedna stabljika marihuane, 180 grama droge marihuane, 170,2 grama bijele praškaste tvari, tri digitalne vage, dva ventilatora, jednu UV lampu s transformatorom i 22 mobitela.
Zbog osnovane sumnje da je 12 hrvatskih državljana počinilo ukupno 46 kaznenih djela od kojih su 45 kaznena djela zlouporabe opojnih droga iz članka 173. Kaznenog zakona i jedno kazneno djelo krađe iz čl. 216. Kaznenog zakona, oni su tijekom protekla dva dana uhićeni, te je njih sedam uz kaznenu prijavu predano pritvorskom nadzorniku, a protiv ostalih pet osumnjičenika Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu slijedi podnošenje kaznene prijave redovnim putem.