Predstava "U paklu svoga raja" u Dugoj Resi

Foto: PU karlovačka

U sklopu preventivnog programa Zajedno više možemo jučer, 31. svibnja u Pučkom otvorenom učilištu u Dugoj Resi održana je predstava pod nazivom U paklu svog raja. Predstavu su izveli mladi iz skupine Kreatori, djeca iz Dječjeg doma Vladimir Nazor u Karlovcu, članovi Studija 23, svi pod vodstvom Sofije Talijančić, a mladima u publici prezentirali su ovisnost o drogi, alkoholu i kockanju, odnosno sve ono što su oni tijekom predavanja u svojim školama tokom školske godine mogli čuti od policijskih službenika za nadzor, planiranje i prevenciju Policijske uprave karlovačke. Predstavu je došlo pogledati stotinjak učenika sedmih i osmih razreda iz Osnovne škole Vladimir Nazor Duga Resa.
Partneri u ovom preventivnom programu bili su nam vijeća za prevenciju, osnovne škole na području Karlovačke županije i Grada Karlovca, Služba za zaštitu mentalnog zdravlja, prevencije i izvanbolničkog liječenja ovisnosti Karlovačke županije i Obiteljski centar Karlovačke županije.
Preventivni program Zajedno više možemo nastao je s namjerom suzbijanja svih oblika ovisnosti i nasilja u društvu, te poticanja cijele populacije na borbu protiv ovisnosti, nasilja i drugih oblika neprimjerenog ponašanja mladih u našoj zajednici.
Za učenike osmih razreda s područja grada Karlovca ovakva predstava bit će upriličena u utorak, 5. svibnja u Gradskom kazalištu Zorin Dom u Karlovcu s početkom u 13 sati.