U Vrgorcu održan preventivni program „Zajedno više možemo“

 Dana 1. lipnja u Gradu Vrgorcu, u prostorijama Osnovne škole „Vrgorac“ policijski službenici Odsjeka za prevenciju PU splitsko-dalmatinske u suradnji s kontakt policajcem Policijske postaje Vrgorac održali su predavanja u sklopu preventivnog programa „Zajedno više možemo“, odnosno njegove prve komponente „Mogu ako hoću - 1“ (MAH-1).

  

Dana 1. lipnja u Gradu Vrgorcu, u prostorijama Osnovne škole „Vrgorac“ policijski službenici Odsjeka za prevenciju PU splitsko-dalmatinske u suradnji s kontakt policajcem Policijske postaje Vrgorac održali su predavanja u sklopu preventivnog programa „Zajedno više možemo“, odnosno njegove prve komponente „Mogu ako hoću - 1“ (MAH-1). Projektom su obuhvaćeni učenici 4. razreda, koji su upoznati sa zaštitnom ulogom policije i načinima na koji se mogu obratiti za pomoć. Educirani su o samozaštitnom ponašanju u slučajevima nasilja i vandalizma, o štetnim posljedicama konzumacije sredstava ovisnosti, te o drugim pojavnostima rizičnih i društveno neprihvatljivih ponašanja.

Osim toga, održana je i treća komponenta navedenog programa „Prevencija i alternativa -1“ (PIA-1). Projektom su obuhvaćeni učenici 5. razreda, s kojima su policijski službenici proveli interaktivnu radionicu pod nazivom „Pravodobno rješavanje problema“.

Navedeni preventivni program provodi se temeljem prethodno potpisanog Ugovora između PU splitsko-dalmatinske i Grada Vrgorca, uz potporu Vijeća za komunalnu prevenciju  Grada Vrgorca.