Predstavljen preventivni projekt "Imam izbor"

Foto: PU međimurska

Danas, 14. lipnja u prijepodnevnim satima u Osnovnoj školi Kuršanec održana je svečanost predstavljanja i otvaranja preventivnog projekta Ministarstva unutarnjih poslova - "Imam izbor".

Svečanosti je prisustvovao zamjenik ministra unutarnjih poslova Evelin Tonković, a uz njega svojom nazočnošću program su podržali Veljko Kajtazi, saborski zastupnik, Ivan Perhoč, župan Međimurske županije, Branko Šalamon, gradonačelnik Grada Čakovca, Marija Tepalović, ravnateljica OŠ Kuršanec kao i Ivan Sokač, načelnik Policijske uprave međimurske.

Predstavljanju projekta prisustvovali su nastavnici, kao i oko 60-tak učenika četvrtih razreda osnovne škole kojima je ovaj projekt namijenjen.

Svečanost predstavljanja i otvorenje projekta vodila je načelnica Ureda glavnog ravnatelja policije Sandra Veber koja je djeci na zanimljiv način predstavila projekt.

Po svojim linijama rada projekt su predstavili budući izvođači:

  • Marijan Podrug iz Policijske uprave zagrebačke i Tomislav Oletić kontakt policajac Policijske uprave međimurske - "Policajac-prijatelj i pomagač",
  • Zlatko Koštić iz Ravnateljstva policije i Selma Golubović iz Crvenog križa - "U dućanu gdje se trguje ljudima ja ne kupujem",
  • Tamara Karaica iz UNDP-a - "Za nasilje nema opravdanja",
  • Željko Petković iz Ravnateljstva policije - "Reci ne drogama",
  • Zdenko Mindum iz Ravnateljstva policije - "Slični, a različiti",
  • Mislav Mandir iz Status-M i Vjekoslav Hegedušić iz Specijalne jedinice policije - "Budi muško mijenjaj pravila",
  • Viktor Forjan iz Policijske uprave zagrebačke i Damir Jalšovec, motorist iz Policijske uprave međimurske - "Poštujte naše znakove",
  • Ani Franičević iz Uprave za EU integracije - "Likovno-glazbena radionica - Imam izbor“,
  • Nikša Jelovčić iz Ureda glavnog ravnatelja policije - "Život na Policijskoj akademiji",
  • te Sandra Veber,načelnica Ureda glavnog ravnatelja policije - "Sajam mogućnosti".

 

Svrha projekta "Imam izbor" jejačanje primarne prevencije vršnjačkog nasilja i vandalizma te nasilja u obitelji i nasilja nad ženama, rizičnih i društveno neprihvatljivih ponašanja djece i mladih, zlouporabe droga i ostalih sredstava ovisnosti, smanjivanje rizika od trgovanja i krijumčarenja ljudi te jačanje prometne kulture.

Prisutnim učenicima prigodnim riječima obratio se saborski zastupnik Veljko Kajtazi koji je podržao ovaj program i naglasio njegov značaj za osnaživanje socijalne uključenosti učenika prvenstveno iz nacionalnih manjina u društvenu zajednicu. "Posebice mi sviđaju projekti koji su usmjereni na socijalizaciju nacionalnih manjima" - zaključio je zastupnik Kajtazi.

Župan Međimurske županije Ivica Prehoč u svom govoru istaknuo je kako poštivanje kulturoloških sličnosti i različitosti u ponašanju osnovnoškolaca doprinosi većoj toleranciji i međusobnom uvažavanju među mladima. 

Zamjenik ministra unutarnjih poslova Evelin Tonković zaključio je predstavljanje ovog iznimno važnog projekta "Imam izbor" sljedećim riječima: "Želimo da građani shvate da je policajac njihov prijatelj i da je tu radi njih!